Настава шпански на имигранти

Шпански поети и музичари

Во мај и јуни ќе се додаде две страници на нашата секција “Шпански Слики”. Son imágenes de poetas y músicos españoles de todos los tiempos que os acercarán más a la cultura española. Poetas españoles Músicos españoles

Ресурси за имигрантите

Овој месец informaros од работите: 1. Hemos añadido cuatro comunidades autónomas españolas con información sobre los lugares a los que podéis acudir para orientaros o para aprender español gratis. Четирите региони се: Андалузија, Cantabria, Valencia y Castilla-León ¡ Con estas ya tenéis 9 comunidades en la columna de la derecha! 2. Inmigramob ha creado […]

Вести на шпански имот

Резиме на вести на интернет, Интересни линкови на шпански, нови секции и преведуван на повеќе јазици.

Purorrelato

Книга во PDF формат со микро-приказни за Африка.

Внимание! Memrise на шпански

Интернет за учење и практикување на шпански преку различни формати и курсеви.

Ми треба повеќе изрази!

идиоматичен изрази во шпански на Шпанија и Латинска Америка, подготвени од страна на CCMD Квебек

ги бараме »
 • Traduce на


  Постави како стандардниот јазик
   Измени Превод
  од Transposh - translation plugin for wordpress
 • Надворешните ресурси

  Овде ќе ги најдете вежби други веб-сајтови, речници, блогови, подкасти и линкови до региони со практични информации кои ќе ви помогнат во вашиот ден на ден. Наставниците ќе најдете селекција на линкови до интересни блогови и списанија.
 • За студентите

  Сè што ви треба во линкот подолу.
 • Freerice