Настава шпански на имигранти

Преглед на шпанската престолнина

Како што веќе сте го научиле на шпански автономни заедници и нивните престолнини, Ви препорачуваме да се направи лесно преглед. Вие само треба да се погледне во мозаик слики и погоди што е во секоја, автономен регион на која тие припаѓаат и името на главниот град на таа заедница. Напред! Решенија за тестирање на шпански капитал […]

Шпански поети и музичари

Во мај и јуни ќе се додаде две страници на нашата секција “Шпански Слики”. Son imágenes de poetas y músicos españoles de todos los tiempos que os acercarán más a la cultura española. Poetas españoles Músicos españoles

Вести на шпански имот

Резиме на вести на интернет, Интересни линкови на шпански, нови секции и преведуван на повеќе јазици.

Слики од Шпанија

Слики од различни пејзажи со заедницата интерактивни загатка за да дознаете повеќе за овие автономните заедници.

 • Traduce на


  Постави како стандардниот јазик
   Измени Превод
  од Transposh - translation plugin for wordpress
 • Надворешните ресурси

  Овде ќе ги најдете вежби други веб-сајтови, речници, блогови, подкасти и линкови до региони со практични информации кои ќе ви помогнат во вашиот ден на ден. Наставниците ќе најдете селекција на линкови до интересни блогови и списанија.
 • За студентите

  Сè што ви треба во линкот подолу.
 • Freerice