Настава шпански на имигранти

Преглед на шпанската престолнина

Како што веќе сте го научиле на шпански автономни заедници и нивните престолнини, Ви препорачуваме да се направи лесно преглед. Вие само треба да се погледне во мозаик слики и погоди што е во секоја, автономен регион на која тие припаѓаат и името на главниот град на таа заедница. Напред! Решенија за тестирање на шпански капитал […]

Главниот град на Шпанија

Este nuevo ejercicio sobre las capitales españolas de las comunidades autónomas (CCAA)* complementa al que os presentamos en noviembre sobre las comunidades autónomas españolas, ¿Пресудата? En noviembre aprendisteis el nombre de las CCAA con un puzzle interactivo y fotos representativas. *********************** Ова дополнително вежбање на главните градови на регионите е: 1. […]

Студентите на Светската

Овде може да прочитате и се восхитувам на работа дека студентите направите за да светска класа и може да се научат шпански многу повеќе од шпански со нив.

И она што го велат кога…?

Фрази за употреба во заеднички социјални ситуации во Шпанија.

Exprésate броеви

Откријте што ние ги користиме изрази со броеви.

Што сакаш да жалам?

Ја се отсуствува еден месец без објавување ништо, тука е една вежба која се надеваме дека ќе биде корисно за вас и вие зборуваат шпански и. Со оваа вежба можете да го изразат на шпански идејата дека вашата ситуација би биле различни, ако постапил поинаку. Нешто невозможно случува сега. Зрак […]

ги бараме »
 • Traduce на


  Постави како стандардниот јазик
   Измени Превод
  од Transposh - translation plugin for wordpress
 • Надворешните ресурси

  Овде ќе ги најдете вежби други веб-сајтови, речници, блогови, подкасти и линкови до региони со практични информации кои ќе ви помогнат во вашиот ден на ден. Наставниците ќе најдете селекција на линкови до интересни блогови и списанија.
 • За студентите

  Сè што ви треба во линкот подолу.
 • Freerice