Настава шпански на имигранти

Една земја подобро

Студентска работа Etsuko Накаџима за шпански класа, во која се зборува за нашите желби за нашата земја и во светот околу нас.

Преглед на шпанската престолнина

Како што веќе сте го научиле на шпански автономни заедници и нивните престолнини, Ви препорачуваме да се направи лесно преглед. Вие само треба да се погледне во мозаик слики и погоди што е во секоја, автономен регион на која тие припаѓаат и името на главниот град на таа заедница. Напред! Решенија за тестирање на шпански капитал […]

Главниот град на Шпанија

Este nuevo ejercicio sobre las capitales españolas de las comunidades autónomas (CCAA)* complementa al que os presentamos en noviembre sobre las comunidades autónomas españolas, ¿Пресудата? En noviembre aprendisteis el nombre de las CCAA con un puzzle interactivo y fotos representativas. *********************** Ова дополнително вежбање на главните градови на регионите е: 1. […]

Студентите на Светската

Овде може да прочитате и се восхитувам на работа дека студентите направите за да светска класа и може да се научат шпански многу повеќе од шпански со нив.

Моите први впечатоци

Две подкаст да слушате првите впечатоци на студентот за Шпанија.

И она што го велат кога…?

Фрази за употреба во заеднички социјални ситуации во Шпанија.

ги бараме »
 • Traduce на


  Постави како стандардниот јазик
   Измени Превод
  од Transposh - translation plugin for wordpress
 • Надворешните ресурси

  Овде ќе ги најдете вежби други веб-сајтови, речници, блогови, подкасти и линкови до региони со практични информации кои ќе ви помогнат во вашиот ден на ден. Наставниците ќе најдете селекција на линкови до интересни блогови и списанија.
 • За студентите

  Сè што ви треба во линкот подолу.
 • Freerice