Mësimi spanjisht për emigrantët

A doni të paraqesë veten?

17 Tetor, 2016 | 6 Komente

Të nderuar ndjekësit:

Ja ku jemi përsëri dhe këtë herë për të ofruar një paraqitje të nivelit A1.

Ajo që është normalisht pyetje në Spanjë, kur ju i përmbushni një person? Si mund të ju tregoni? Këtu janë pyetje dhe përgjigjet themelor.

 

pyetje prezantime nga spansihenskype
Pjesë:
 • Print
 • email
 • Add to favorites
 • RSS
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Digg
 • Haohao

Një vend më të mirë

12 Nëntor, 2015 | 2 Komente

Rinisni pushim të gjatë nga asetet spanjolle me një përrallë shpresëdhënëse poetike të shkruar nga studenti ynë Etsuko Nakajima në vendin e tij, Japoni. Këtu është futja e historisë së tij Etsuko sequida. Ajo është e bukur, E drejtë?

 

Etsuko: “Më parë 70 vjet që mbaroi lufta, por mundësinë e një lufte tjetër nuk ndalet exixtir, kështu që unë shpresoj që nuk ka më luftë. Ajo gjithashtu rritjen e numrit të familjeve me një prind dhe numrin e familjeve në mirëqenie dhe kështu unë të ndjehen si ne kemi një vend ku të gjithë fëmijët mund të jetojnë pa merak”.

Një botë më të mirë

BEST COUNTRY

Unë uroj që bota është e mbushur me dashuri

Unë dua të jetoj pa frikë

Unë shpresoj se nuk ka më luftë

Ndjehem si ne kemi terren shumë të mirë

Shpresojmë se ne jetojmë në një ardhme më të mirë!

Uroj fëmijët të rriten të shëndetshëm dhe të fortë!

Unë ndjehem si se të gjithë fëmijët kanë prindër

Unë shpresoj që fëmijët të jetojnë në një tokë të pa ndotje

Unë dua që fëmijët për të hyrë në arsimin e

Unë dua të jetoj në një të ardhme më të mirë!

Creative Commons License
Kjo punë nga Etsuko Nakajima dhe Español Activo lejohet sipas një Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Leje Unported.

Pjesë:
 • Print
 • email
 • Add to favorites
 • RSS
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Digg
 • Haohao

Manuale Spanjisht

19 Mund, 2015 | Koment

Andaluziane Ai ka publikuar një numër të burimeve për të mësuar spanjisht për emigrantët që ne besojmë se janë me interes dhe ne duam të ndajmë me ju. Ata synojnë të mësuesve dhe familjeve të emigrantëve.

Ata janë si më poshtë:

 • Diversimundo: Kjo është një video lojë për fëmijë 10 një 12 vjet në të cilën diversiteti në të cilën jetojmë është. Ajo ka një udhëzues edukativ për prindërit apo mësuesit për të mbështetur ata në këtë aventurë fun. Faqe lojë.
 1. Guides 10 Gjuhë të shpjegojnë sistemin spanjoll arsimore për familjet e emigrantëve.
 2. Manualet e shkrim-leximit për mësuesit që japin mësim spanjisht për emigrantët me lojra dhe ilustrime shumë tërheqës me ngjyrë.

Dhe me që kemi rifilloi botimin në spanjisht aktiv!

Pjesë:
 • Print
 • email
 • Add to favorites
 • RSS
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Digg
 • Haohao

Si janë emrat spanjolle?

10 Nëntor, 2014 | 1 Koment

Të nderuar ndjekësit:

Ne dëshirojmë për të njoftuar se asetet spanjolle ka vendosur të ndalojë për disa muaj, Nevojë për një pushim!

Kjo vetëm do të thotë se nuk lëshojnë ushtrime të reja veta për një kohë, por Faqja do të mbeten aktive.

Ju faleminderit të gjithëve për mbështetjen tuaj dhe të…Shihemi në disa muaj!

***********************

Ky ushtrim i thjeshtë, por i rëndësishëm do të jetë e fundit e sezonit, Shpresojmë që të gëzojnë!

A e John është një burrë apo grua? Fernanda është një burrë apo grua?

Duke ditur këtë është e vështirë kur të mbërrini në një vend të ri dhe doni të gjeni punë p.sh.. Ky ushtrim do t'ju ndihmojë të shpejt të mësojnë dallimet.

1. Futja e një kërkimi të punës gjendjen reale:

2. Ushtrim:

Në këtë ushtrim ju keni një lojë të kujtesës për të ndihmuar ju kujtohet: Emrat burrë spanjisht dhe gruaja.
Creative Commons License
Kjo punë nga Español Activo lejohet sipas një Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Leje Unported.

 

Pjesë:
 • Print
 • email
 • Add to favorites
 • RSS
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Digg
 • Haohao

Përkthim “Prezantimet”

28 Tetor, 2014 | 2 Komente

Ne ndjekur rekomandimin e një prej mbështetësve tanë, Juan Ignacio, dhe ne kemi shtuar transkriptin Video “Prezantimet”. Pra, ju keni gjithmonë në dialog të ngushtë.

Transkriptim: Prezantimet transkripti.

Dhe kujtuar videocast me lidhjen e shtuar: Prezantimet.

Thanks Juan Ignacio!

Pjesë:
 • Print
 • email
 • Add to favorites
 • RSS
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Digg
 • Haohao

Shqyrtimi i kryeqytetit spanjoll

16 Gusht, 2014 | Koment

Si keni mësuar tashmë komunitetet spanjisht autonome dhe kapitalet e tyre, sugjeroj që ju të bëni një përmbledhje të lehtë.

Ju vetëm duhet të shikoni në një foto mozaik dhe me mend se çfarë është në çdo, Rajoni autonom të cilit i përkasin dhe emrin e kapitalin e atij komuniteti. Përpara!

Test i espanolas Capital

Zgjidhje e fotove

Nëse ju akoma keni dyshime, Na shkruani!

Creative Commons License
Kjo punë nga Español Activo lejohet sipas një Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Leje Unported.

Pjesë:
 • Print
 • email
 • Add to favorites
 • RSS
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Digg
 • Haohao

»
 • Shpif një


  Bëje si gjuhë të prezgjedhur
   Edit Translation
  nga Transposh - translation plugin for wordpress
 • Burimet e jashtme

  Këtu do të gjeni faqet e internetit të tjera ushtrime, fjalorë, blogs, podcast dhe lidhjet me rajonet me informata praktike që do t'ju ndihmojë në ditën tuaj të ditës. Mësuesit do të gjeni një përzgjedhje për lidhje me blogs dhe revista interesante.
 • Për studentët

  Çdo gjë që ju duhet në lidhjet më poshtë.
 • Freerice

 • fjalor
  • Fjalor
  • fjalor
  • Spanish-English dictionary

  Double klikoni në çdo fjalë në faqe, ose shkruani një fjalë:

  Mundësuar nga dictionarist.com