Настава шпански на имигранти

Шпански прирачници

Manuales y recursos para la enseñanza de la lectoescritura a inmigrantes en España.

Сите ресурси за имигрантите

Овој месец сакаме да потсетиме на сите ресурси што треба во сите шпански региони, така да се види сето тоа заедно и ќе биде полесно информации.   Galicia Asturias Cantabria País [...]

Ресурси за имигрантите

Тука се 10 últimas comunidades autónomas españolas con los recursos que hemos encontrado. Galicia Asturias País Vasco Navarra Murcia Castilla-La Mancha Extremadura La Rioja Ceuta Melilla Si conocéis otros lugares y queréis compartirlos con otros estudiantes, Пишете ни!

африкански фотографија

Noticia sobre el concurso de fotografía organizado por Casa África.

Арагон

Información sobre la nueva página dedicada a la Comunidad autónoma de Aragón.

Автономни заедници

En esta entrada os explicamos cómo funciona el apartado que encontraréis en la columna derecha bajo el mismo título o en la página de arriba a la derecha bajo el títuloInmigración en CCAA”. Queremos que podáis acceder de forma rápida a la información sobre trabajo, aprender español, papeles que cada Comunidad ofrece, итн. Si [...]

 • Traduce на


  Постави како стандардниот јазик
   Измени Превод
  од Transposh - translation plugin for wordpress
 • Надворешните ресурси

  Овде ќе ги најдете вежби други веб-сајтови, речници, блогови, подкасти и линкови до региони со практични информации кои ќе ви помогнат во вашиот ден на ден. Наставниците ќе најдете селекција на линкови до интересни блогови и списанија.
 • За студентите

  Сè што ви треба во линкот подолу.
 • Freerice

 • речникот
  • речникот
  • речникот
  • Шпански-англиски речник

  Двоен клик на било кој збор на страницата или напишете збор:

  Поддржано од dictionarist.com