Настава шпански на имигранти

Шпанската азбука (N-Z)

Поглавје 4 Тука е вториот дел на шпанската азбука во мали печати (мала). 1. Сликата на буквите: 2. Видео: 3. На видео за да дознаете изговорот: Целосна азбука Храброст!

Шпанската азбука (е-n)

Поглавје 3 По самогласки, што треба да научат други шпански текстови. Азбука ние ги поделивме на два дела, на “на” ла “n” и “Ñ” ла “од” и мали печати (мала) Како и секогаш: Прво ја имаш сликата од азбуката (на – n). Después el vídeo para aprender [...]

Ресурси за имигрантите

Овој месец informaros од работите: 1. Hemos añadido cuatro comunidades autónomas españolas con información sobre los lugares a los que podéis acudir para orientaros o para aprender español gratis. Четирите региони се: Андалузија, Cantabria, Valencia y Castilla-León ¡ Con estas ya tenéis 9 comunidades en la columna de la derecha! 2. Inmigramob ha creado [...]

Шпанската самогласки

Поглавје 2 За подобро напишете вашето име или името на поединци или градови, што треба да ја внесете првата буква од зборот капитализирани големи или. Ова видео ви покажува како да се напише големи самогласки на шпански. Овие се самогласки. Не заборавајте, мора да се повтори и да го повтори писма. И ова видео: [...]

 • Traduce на


  Постави како стандардниот јазик
   Измени Превод
  од Transposh - translation plugin for wordpress
 • Надворешните ресурси

  Овде ќе ги најдете вежби други веб-сајтови, речници, блогови, подкасти и линкови до региони со практични информации кои ќе ви помогнат во вашиот ден на ден. Наставниците ќе најдете селекција на линкови до интересни блогови и списанија.
 • За студентите

  Сè што ви треба во линкот подолу.
 • Freerice

 • речникот
  • речникот
  • речникот
  • Шпански-англиски речник

  Двоен клик на било кој збор на страницата или напишете збор:

  Поддржано од dictionarist.com